Zelfs nadat hij de vraagprijs in de loop van de tijd in stappen heeft verlaagd van 698.000,-- naar 537.000,-- euro kan nog altijd de champagne niet worden ontkurkt.

Jan heeft daarom het volgende bedacht: wie hem aantoonbaar de definitieve koper kan aanbrengen krijgt van de sympathieke presentator een beloning van maar liefst 5000,-- euro.

En wie kan dit niet goed gebruiken in de dure maand december? Jan liet dit vanavond aan RTL Boulevard weten. Maar wat krijgt de koper ervoor terug? Deze krijgt een appartement met een ruime woon- eet- en werkkamer, 2 terrassen op het zuiden met een adembenemend mooi uitzicht en een badkamer met een Whirlpool. Totale woonoppervlakte bedraagt maar liefst 200 vierkante meter.

Houdt Jan zelf nog geld over op de huidige vraagprijs? Gelukkig wel want Jan kocht het appartement in februari 1999 voor een prijs van 168.352,-- euro en heeft er een hypotheek op rusten van 217.360,-- euro, die inmiddels door aflossing al een stuk lager ligt.

Het andere appartement kochten Jan en zijn partner eerder voor een prijs van toen nog 200.000,-- gulden. De hypotheek hiervan is inmiddels volledig afgelost. Hopelijk voor Jan vindt hij net deze creatieve oplossing wel een koper!!