Toen Jan de Hoop, alweer een tijdje geleden, besloot om zijn appartement in Rotterdam te gaan verkopen begon hij enthousiast met een vraagprijs van maar liefst 698.000,-- euro.

Reden van de verkoop was om eindelijk de droom van Jan's levenspartner Coen te kunnen verwezenlijken, om te gaan wonen op de Veluwe. Inmiddels hebben Jan en Coen daar een stukje grond gekocht om hun droompaleis te kunnen gaan bouwen.

Al snel kwam Jan erachter dat een vraagprijs van 698.000,-- veel te hoog gegrepen was. Gevolg was dat Jan de prijs maar bleef verlagen en verlagen om uiteindelijk uit te komen op een vraagprijs van 497.000,-- euro.

Ook om op deze prijs een koper te vinden. loofde hij zelfs een beloning uit van 5000,-- euro voor degene die de koper wist te vinden. Deze is gevonden, maar of Jan zo blij moet zijn met de verkoopprijs is de vraag.

De verkoopprijs is uitgekomen op 450.000,-- euro, bijna een halve ton lager dan de laatste vraagprijs. In totaal is Jan bijna 2 1/2 ton euro moeten zakken in prijs om een koper te vinden. De verkoop vond eind juni plaats.

Jan is dus diep door de knieen moeten gaan om zijn optrekje te kunnen verkopen. Gelukkig houdt hij nog wel een paar ton euro winst aan de verkoop over en kan hij concentreren op het bouwen van zijn droompaleisje.