Na wat omzwervingen is Jan Reus terug in het Noord Hollandse plaatsje Hoorn, daar waar hij enige jaren lief en leed heeft gedeeld met de dieet goeroe . Jan heeft daar een prachtig monumentaal herenhuis gekocht op slechts 100 meter van de haven en op loopafstand van het IJsselmeer.

Het huis, een rijksmonument en beschermd stadsgezicht bevindt zich dan ook in het historische havengebied van Hoorn. Jan betaalde er 271.500,-- euro voor, terwijl de vraagprijs op 290.000,-- euro lag.

Hij heeft dit geld uit eigen zak betaald. Een bewijs dat Jan na de breuk met Sonja niet armlastig is achtergebleven. Voor dit geld heet Jan een woning met een totale woonoppervlakte van 110 vierkante meter.

Het totaal aantal kamers bedraagt vijf, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. Dit alles verdeeld over vier woonlagen. Op de tussenverdieping ligt de keuken die voorzien is van diverse inbouwapparatuur en waarin zich een gezellige eethoek bevindt.

Het is echt een leuk huis. Vanaf de bovenste verdieping heeft Jan een prachtig uitzicht over de haven en de binnenstad van Hoorn. Hij hoeft er niet veel aan te doen, want in 2015 is het huis grotendeels gerenoveerd.

Jan heeft nu weer een eigen plek om ook zijn kinderen te kunnen laten slapen. Zo ook voor zoontje Bram. die hij samen met Sonja heeft.