Jan Smit heeft zijn dijkhuis in Volendam verhuurd voor 1250,-- euro per maand, Binnen 1 dag slaagde hij er in om een huurder te vinden voor zijn optrekje, dat hij in 2014 kocht voor 350,000,-- euro terwijl de vraagprijs in het begin op 529.000,-- euro lag.

De huurder, die Jan Smit nu als huurbaas heeft, krijgt voor zijn geld een dijkhuis met een totale woonoppervlakte van 136 vierkante meter.

Het huis bestaat totaal uit 5 kamers, waaronder o.a. twee slaapkamers en een badkamer met ligbad en douche. Dit alles verdeeld over twee woonlagen + een vliering en een kelder.

Er is een voor- en achtertuin. De laatste is 23 vierkante groot en ligt op het westen. Ook is er een balkon aanwezig en heeft het optrekje een inpandige berging. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur

Maar het uitzicht vanuit de woonkamer direct op de Gouwzee is werkelijk onbetaalbaar. Ook dat het huis in het centrum van Volendam ligt, maakt het zeer aantrekkelijk. Geen wonder dat Jan zo snel een huurder heeft weten te vinden.