“Dit Rijksmonument is uniek gelegen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat. Vanuit het pand heeft u een bijzonder mooi en wijds uitzicht over de historische panden van de Amsterdamse grachtengordel

Deze schitterende plek kenmerkt zich door o.a. 'de 7 bruggen' van de Reguliersgracht. De geweldige Utrechtsestraat biedt een breed scala aan unieke winkels, restaurants en andere voorzieningen. “ Zo omschrijft de makelaar het pand van Jeroen. Hij heeft het te koop gezet voor een prijs van 2.230.000 euro.

Wanneer hij zijn optrekje voor de prijs weet te verkopen, en dat moet in de huidige markt zeker mogelijk zijn, dan maken Jeroen en zijn vrouw actrice Marie Claire een winst van rond de 1 miljoen euro. Elf kochten ze dit Rijksmonument in juni 2010 voor een prijs van 1,1 miljoen euro en lieten er een hypotheek op vestigen van iets onder de 1,4 miljoen euro. Kassa dus. En wat krijgt de koper voor zijn geld?

De totale woonoppervlakte bedraagt 145 vierkante meter en in totaal zijn er zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Dit alles is verdeeld over vier woonlagen . De achtertuin is 45 vierkante groot en dit jaar aangelegd onder architectuur. Een plaatje dus. Uiteraard ontbreekt het tuinhuis niet. De bel- etage en souterrain zijn de vertrekken waar het dagelijks leven zich voltrekt.