Jesse Klaver zijn huizen stonden de afgelopen tijd nogal in het nieuws. Zijn oude huis, wat hij vrijwel zeker met twee ton winst heeft verkocht, stond nogal onder vuur vanwege het feit dat de duurzaamheid in zijn huis niet echt aan zeer hoge eisen voldeed.

Vervolgens kwam het nieuws dat Jesse een nieuw huis, in dezelfde straat had gekocht voor 662.500 euro en er een hypotheek op heeft laten vestigen van 9 ton euro. Met name het laatste zal veel wenkbrauwen hebben doen fronsen.

Jesse had blijkbaar moeite met de openheid van zaken en heeft het Openbaar Kadaster verzocht om zijn gegevens verder af te schermen. Dit verzoek is door het Kadaster gehonoreerd en dat betekent dat er geen gegevens over zijn huis meer beschikbaar is in verband met privacy.

Navraag bij het Kadaster leert, dat iedereen een dergelijk verzoek kan indienen, maar niet altijd wordt toegestaan. Toch jammer dat Jesse Klaver, die juist een groot voorstander is van transparantie, hiermee aangeeft dat niemand iets van hem op dit gebied mag weten