Niets is veranderlijker dan een mens. Zo ook Johan Derksen. bekend is dat hij zijn hart heeft verpand aan het Drentse plaatsje Grolloo, waar hij al enige tijd een weekendhuisje heeft. Maar Johan wou meer en kocht, samen met zijn vrouw, een luxe woonboerderij voor het bedrag van 450.000,-- euro.

Maar hij was nog geen twee weken eigenaar van deze woonboerderij of het optrekje kwam te koop dat het paar al jaren beschouwde als hun droomhuis. Johan bedacht zich geen moment en betaalde grif 45.000,-- euro aan de eigenaar van de woonboerderij die hij had gekocht.

Dat is de 10% van de koopsom, die je moet betalen mocht de koop, om wat voor reden dan ook niet doorgaan. Het huis dat ze nu hebben gekocht, sprak hen meer aan. 'We voelden ons er gelijk thuis', liet hij in een interview met het Dagblad van het Noorden weten.

Op 1 juni krijgen zij de sleutel. Direct er wonen daar zal geen sprake van zijn, want het huis moet stevig worden opgeknapt. Geen probleem want het huis in Oudewater, dat recent is verkocht, hoeft pas per oktober worden opgeleverd.