Juli vorig jaar zette Johan Derksen zijn pand, bestaande uit twee huizen, in de verkoop. Ieder pand was te koop voor een prijs van 350.000,-- euro. Echter, nu na bijna 11/2 jaar , is er blijkbaar nog geen serieuze koper op komen dagen en heeft Derksen zijn optrekjes maar uit de verkoop gehaald.

Een andere reden is op dit moment niet bekend. Zoals gezegd bestaat het pand uit twee huizen. Johan kocht het eerste optrekje, een bovenhuis, in 2003 voor 340.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 375.000,-- euro.  Het tweede optrekje, een benedenhuis kocht hij in 2011 voor een bedrag van 380.000,-- euro. Deze betaalde hij uit eigen zak.

De gehele stadswoning heeft een totale woonoppervlakte van 257 vierkante meter en telt in totaal 7 kamers; 5 slaapkamers en 2 badkamers, verdeeld over totaal vier woonlagen. Er is een prachtige grote woonkeuken met werkelijk alle denkbare inbouwapparatuur en eetgedeelte.

Het pand is dus als geheel te koop, maar er kunnen ook twee gezinnen wonen, want er zijn niet alleen 2 woonkamers, maar ook 2 badkamers en 2 keukens. Verder is er nog een patio/ atrium en een zonneterras van 20 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

De stadswoning van Johan is een rijksmonument, dat ooit een klooster is geweest. Buiten deze twee huizen in Oudewater, is hij ook eigenaar van een weekendhuisje in het Drentse Grolloo, dat hij in 2014 kocht voor de prijs van 150.000,-- euro