Na lang te koop te hebben gestaan en een aantal prijsverlagingen, werd juni j.l. bekend dat Johan Derksen eindelijk een koper had gevonden voor zijn huis, dat uit twee woningen bestaat,  in Oudewater. Maar gezien de verkoopprijs zal het geen reden voor het houden van een feestje zijn geweest.

De uiteindelijke verkoopprijs bedraagt 528.750,-- euro, bij een vraagprijs van 595.000,-- euro. En dan te bedenken dat de oorspronkelijke vraagprijs 675.000,-- euro bedroeg. Uiteindelijk heeft Derksen, op basis van de totale koopsom een verlies geleden van bijna twee ton euro!!

Het eerste huis kocht hij in 2003 voor 340.000,-- euro en het tweede optrekje in 2011 voor een bedrag van 380.000,-- euro. Totaal aan hypotheek rust er een bedrag van 375.000,-- op het pand. Natuurlijk zal hij niet echt wakker liggen van het verlies, want Johan heeft genoeg geld op de bank staan.

De koper krijgt voor zijn geld een leuke stadwoning met een totale woonoppervlakte van 257 vierkante meter en telt in totaal 7 kamers; 5 slaapkamers en 2 badkamers, verdeeld over totaal vier woonlagen. Er is een prachtige grote woonkeuken met werkelijk alle denkbare inbouwapparatuur en eetgedeelte.

Het pand was dus als geheel te koop, maar er kunnen ook twee gezinnen wonen, want er zijn niet alleen 2 woonkamers, maar ook 2 badkamers en 2 keukens. Verder is er nog een patio/ atrium en een zonneterras van 20 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

Het huis is overigens vorige week overgedragen aan de nieuwe eigenaar.  Dat is ruim twee maanden vroeger als dat werd aangenomen.