Uit onderzoek van Veronica Magazine is gebleken dat 43% van mening is, dat de grappen die worden gemaakt in het programma Veronica Inside te ver gaan.

Derksen reageert hierop als door een wesp gestoken. Hij maakt duidelijk dat enkele ‘klootzakken’ zitten te wachten op een verspreking of grapje dat verkeerd valt. Zo kan er vervolgens direct een etiket op geplakt worden.

'Het trieste is dat serieuze media het overnemen, want dan is het in de krant al ‘een racistische opmerking’. Ik wil niet door een of andere hansworst uit het land voor racist uitgemaakt worden. Dan moeten ze aangifte doen bij de politie en dan gaat de rechter bepalen of ik een racist ben.'.

Ook is Derksen van mening dat Talpa achter zijn mensen moet staan. Verder kan het de sportjournalist weinig schelen: 'Ik ben 71 jaar, ik heb mijn hele leven een grote muil gehad. Ik ben onaantastbaar, maar als meneer De Mol het te gek vindt worden, stuurt ’ie me weg, geef ik jullie een hand en dan ga ik zingend terug naar Drenthe.

Ze kunnen van mij allemaal barsten! Ik blijf gewoon zeggen wat ik ervan vind. De consequenties aanvaard ik graag.” Volgens Derksen is Nederland dan ook aan het veranderen in 'een groot trutland'. Waarvan akte.