Het Openbaar Ministerie  vervolgt Johan Derksen niet voor de uitlatingen die hij in het programma Vandaag Inside deed over de Joden. Vier mensen deden aangifte tegen Derksen vanwege groepsbelediging van Joden en het aanzetten tot haat en geweld jegens Joden.

PALESTIJNEN

Johan had in Vandaag Inside gezegd dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben, want "die Palestijnen zijn echt als honden behandeld.” Later speet hem dat en veranderde hij "Joden" in de regering van Israel.

OORDEEL OPENBAAR MINISTERIE

Ondanks dat blijft hij achter zijn bewering staan. Het OM komt tot de conclusie dat Derksen geen strafbare uitingen heeft gedaan. "Hij uitte naar oordeel van het OM kritiek op de staat Israël en de manier waarop zij omgaan met de Palestijnen in de Palestijnse gebieden en in Israël”, staat in de uitleg van het OM. "

TELEURSTELLING

Kritiek op de staat Israël of hun politiek is niet strafbaar en daarom is de aangifte geseponeerd.” Joodse organisaties zijn uiteraard teleurgesteld over de uitspraak van het OM, maar kunnen nog wel naar het gerechtshof gaan.

Al met al ontsnapt Johan aan opsluiting met water en brood.