Johan Derksen heeft zijn monumentale stadswoning in het hart van het plaatsje Oudewater, onder de rook van Utrecht, te koop gezet voor een prijs van 675.000,-- euro. De woning bestaat eigenlijk uit twee aparte woonhuizen, die ook afzonderlijk te koop zijn voor 350.000,-- euro per woning.

Johan kocht het eerste optrekje, een bovenhuis, in 2003 voor 340.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 375.000,-- euro.  Het tweede optrekje, een benedenhuis kocht hij in 2011 voor een bedrag van 380.000,-- euro. Deze betaalde hij uit eigen zak.

De gehele stadswoning heeft een totale woonoppervlakte van 257 vierkante meter en telt in totaal 7 kamers; 5 slaapkamers en 2 badkamers, verdeeld over totaal vier woonlagen. Er is een prachtige grote woonkeuken met werkelijk alle denkbare inbouwapparatuur en eetgedeelte.

Het pand is dus als geheel te koop, maar er kunnen ook twee gezinnen wonen, want er zijn niet alleen 2 woonkamers, maar ook 2 badkamers en 2 keukens. Verder is er nog een patio/ atrium en een zonneterras van 20 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

De stadswoning van Johan is een rijksmonument, dat ooit een klooster is geweest. Johan en zijn vrouw zullen binnenkort zelf op zoek gaan naar een ander huis. Vorig jaar juni kocht hij overigens nog een huis in het Drentse Grolloo, recht tegenover de oude stamkroeg van de groep Cuby and the Blizzards, waar Johan ooit manager van was.