John de Mol heeft begin juni een vrijstaande villa gekocht op het mooiste plekje van Blaricum. De villa is gelegen aan de bosrand tegen het natuurreservaat 'Mauveheide' aan.

Hij betaalde hier een prijs van 2 miljoen euro voor en dat is zeer goed onderhandeld, want de vraagprijs lag op 2.395.000,-- euro. Uiteraard betaalde hij dit optrekje contant.

Op het perceel van ruim 3100 vierkante meter staat niet alleen de villa, maar ook een vrijstaande atelierwoning, een stenen garage en twee schuren. De totale woonoppervlakte van de villa bedraagt 176 vierkante meter.

Het aantal kamers bedraagt vijf, waarvan vier slaap- en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Verder is een open keuken met de benodigde inbouw apparatuur, met een bijkeuken. Tuin is er uiteraard rondom.

Overigens mag John de Mol op het perceel ook een compleet nieuwe villa bouwen. Hij kan dus kiezen om dit te doen of de huidige villa een behoorlijke opknapbeurt laten geven. Voorlopig zal hij zijn handen vol hebben met het maken van een plan.