Over de huidige aan[pak van het coronavirus heeft Jort Kelder, die overigens nooit een blad voor de mond neemt, een uitgesproken mening.

'Sowieso vind ik dat Nederland een beetje moet blijven nadenken in plaats van de hysterische stuip waar politici, bestuurders en eerlijk gezegd ook medici nu in schieten. Alles moet nu verboden worden en alles moet op slot.

 Nederland volledig afsluiten levert op de lange duur niks op. Want ga je danimmuniteit opbouwen, helemaal niks natuurlijk. Je moet een keer los, en wanneer dan, in september, oktober, volgend jaar, als de hele economie naar de bliksem is?'

We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?”

Zo.dat ,mag allemaal blijkbaar niet worden gezegd, want Jort kreeg op social media bakken kritiek over zich uitgestrooid. Jort vertelt in reactie dat hij niet zomaar iets roept maar dagenlang telefonische gesprekken voort met diverse mensen waaronder IC artsen 

Overigens bevindt Jort zich in zijn duinvilla op het virusvrije Terschelling