November vorig jaar overleed de vader van Jort Kelder en liet een prachtig herenhuis in Hilversum achter voor zijn drie zoons, waardonder Jort Kelder. Samen met zijn twee broers besloot Jort om het huis van zijn vader te koop te zetten.

VRAAGPRIJS WONING

De vraagprijs is 770.000 euro en er is al een bod gedaan op het herenhuis, dat overigens ook een beschermd stadsgezicht is. De koper krijgt een herenhuis met een woonoppervlakte van 172 vierkante meter.

INDELING

Het aantal bedraagt zes, waaronder vier slaap- en 1 badkamer, verdeelt over drie woonlagen, een vliering en een kelder. De woning heeft uitzicht over een kastanjevijver en beschikt over zowel een voor- als een achtertuin.

Ondanks dat het pand over 12 zonnepanelen beschikt, moet het totaal worden gerenoveerd. Op dit moment is het energielabel E ofwel het heeft een redelijk hoog energieverbruik, maar daar zal de nieuwe eigenaar zeker wat aan doen.

ERFDEEL JORT KELDER

Woningen met dit energielabel mogen vanaf 2030 niet meer worden verhuurd. Wanneer het huis van Jort's vader voor de vraagprijs zal worden verkocht, bedraagt zijn aandeel in de erfenis rond de 257.000 euro, zijnde 1/3 deel.