De prijs is opmerkelijk, want het is voor het eerst dat Jort zijn maisonnette op stand in de markt zet voor een vraagprijs onder de 1 miljoen euro. Rond 2008 vroeg Jort voor ditzelfde optrekje nog een prijs van 1.475.000,-- euro om langzaam af te dalen naar een nivo van 1.090.000,-- euro.

Het mocht niet baten. Vorig jaar haalde Jort zijn appartement dan ook uit de markt. Hij heeft het nu dus in de markt gezet met een korting van 91.000,-- op zijn laatste vraagprijs van vorig jaar. Blijkbaar heeft hij er nu alle vertrouwen in dat het deze keer wel zal lukken.

Waarom ook niet, want het is een bijzonder object. De koper krijgt een maisonnette van in totaal vijf kamers, waaronder twee slaapkamer en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over een totale woonoppervlakte van in totaal 230 vierkante meter.

Daarbuiten beschikt het landgoed over twee tennisbanen, een buiten zwembad en een aanlegsteiger aan de Vecht. Boven dit alles krijg je Wendy van Dijk er als buurvrouw bij, want zij woont ook op dit landgoed.

Jort kocht het kasteel appartement in 2001 voor een onbekende prijs en een hypotheek van 550.000,-- euro en er staat nog een hypotheek inschrijving van 542.698,-- euro uit 2002.

Het is voor Jort, die nu in een appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam woont, hopen dat er eindelijk eens een koper komt opdagen en hij kasteelheer af is.