Op 1 oktober 2015 werd de scheiding van Katja Schuurman en Thijs Romer opgenomen in het register van de Burgerlijke Stand van de gemeente Amsterdam. Maar al die tijd bleven ze wel voor de helft eigenaar van de villa in het Noord Hollandse Uitdam.

Zij kochten dit optrekje in 2007 voor een bedrag van 1,1 miljoen euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro. Dat Thijs nog altijd voor de helft verantwoordelijk was voor de hypotheek, is er waarschijnlijk de oorzaak van dat de koop van het huis naast zijn vriendin Wendy van Dijk, niet is doorgegaan.

Als dat het geval is, is nu de weg vrij. Op 21 februari j.l. hebben Katja en Thijs namelijk besloten dat Katja nu alleen eigenaresse is van de woning. In de akte die bekendeburen in handen heeft, staat te lezen dat de waarde van het optrekje is bepaald op 1 miljoen euro.

De waarde is dus gelijk aan de hypotheek en zodoende is er geen sprake van over- of onderbedeling. Er gaat dus geen geld over tafel. Katja neemt de hypotheek nu voor eigen rekening en Thijs kan op zoek naar een nieuw huis zonder de ballast van de hypotheek van 1 miljoen.

En Sammie blijft gewoon pendelen tussen papa en mamma