Schrijver Kluun, eigenlijke naam Raymond van der Klundert, heeft een woning gekocht in de Amsterdamse 'De Pijp'. Hoe gewilde deze buurt is, blijkt wel uit het feit dat het driekamer woning te koop stond voor een bedrag van 285.000,-- euro, maar dat Kluun er 354.000,-- euro voor heeft betaald.

Dat is snel uitgerekend maar liefst bijna 70.000,-- euro boven de vraagprijs. Het benedenhuis heeft maar twee weken te koop gestaan. Kluun heeft de woning met eigen geld betaald. Hiervoor krijgt hij een benedenhuis met een woonoppervlakte van 58 vierkante meter.

In totaal zijn er drie kamers, waaronder twee slaapkamers en een badkamer. Er is een dichte keuken, die wel een goede opknapbeurt nodig heeft. Verder heeft het optrekje van Kluun een achtertuin van dertig vierkante meter, welke gelegen is op het zuidwesten.

Voor het parkeren van de auto, is een parkeervergunning van de gemeente nodig. Buiten dit optrekje is hij eigenaar van een prachtige watervilla, die op Amstel ligt en van waaruit hij o.a. uitzicht heeft.