Zeven jaar geleden zette Koffietijd presentatrice Pernille La Lau vol goede moed haar knusse woning in Weesp te koop voor een bedrag van 639.000,-- euro. Zelf kocht ze het pandje in april 2001 voor een bedrag van 317.646,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van rond de 381.000,-- euro.

Een mooie winst van iets meer dan een kwart miljoen euro gloorde aan de horizon. Maar dit bleek achteraf niet meer dan een soort van fata morgana, want in de jaren daarna gleed de vraagprijs zelfs naar een absoluut dieptepunt van 395.000,-- euro.

Pernille haalde haar optrekje uit de markt om die later weer te koop aan te bieden. Door een aantrekkende huizenmarkt lag de laatste vraagprijs op 449.000,-- euro. Ook dit bleek te hoog gegrepen.

Het huis is eindelijk op 10 oktober j.l. verkocht op een prijs van 410.000,-- euro. Dat betekent gelukkig nog wel een winst, maar slechts van 29.000,-- euro en dat is heel wat anders als een gedroomde winst van iets meer dan een kwart miljoen euro.

Het optrekje van Pernille beschikt over totaal 5 kamers, waaronder drie slaapkamers en 1 badkamer. De totale woonoppervlakte bedraagt 170 vierkante meter, verdeeld over drie woonlagen. Het huis ligt in het pittoreske centrum van Weesp en ziet er van binnen perfect en luxe uit.

Verder is er een zeer leuk en knus dakterras aanwezig, waar je 's morgens heerlijk kan ontbijten en genieten van het uitzicht. De koper zal dus dik tevreden mee zijn. Pernille woont overigens al een tijdje in een ander huis in Weesp.