Het maakt niet uit wat je leeftijd op dit moment is. Oogzorg is altijd een belangrijk punt van aandacht en zou net zo belangrijk moeten zijn als bijvoorbeeld je dagelijkse skincare of het verzorgen van je lichaam. Door de juiste contactlenzen te dragen, geniet je de hele dag door van een goed zicht en je ervaart niet de ongemakken van het dragen van een bril. Ideaal tijdens het sporten of een andere activiteit. In dit blog hebben we een aantal levensfasen voor je op een rijtje gezet.

Het dragen van een bril wordt aan kinderen aangeraden

Belangrijk om te weten, is dat het dragen van lenzen onder jongere kinderen nog af wordt geraden. De ogen zijn immers nog volop in ontwikkeling. Daarom dragen kinderen doorgaans tot een jaar of 14 een bril, voordat er over mag worden gestapt op lenzen. Let er wel op dat dit altijd erg gebonden is aan iedere situatie. De een kan immers al eerder beginnen met het dragen van lenzen dan de ander. Een optometrist weet maar al te goed wanneer deze fase aan is gebroken en kan daar dus ook erg goed in adviseren.

Jongvolwassene kunnen contactlenzen met een bril combineren voor een stijlvolle look

Online lenzen bestellen gebeurt vaak onder jongvolwassenen en volwassenen. Hierdoor kunnen lezen bijvoorbeeld goed af worden gewisseld met een bril - of je kiest er gewoon voor om volledig over te stappen op het dragen van lenzen. Het is de perfecte uitkomst voor een actieve levensstijl, bijvoorbeeld als je een paar keer per week in de sportschool te vinden bent. Mede vanwege het hoge comfort wordt er daardoor vaker een set zachte lenzen gedragen. Zorg er altijd voor dat je de hygiëne vanaf het eerste moment jezelf aanleert. Reinig en desinfecteer de lenzen regelmatig, zodat je mogelijke infecties aan de ogen daardoor beter kunt voorkomen.

Leeftijdsgebonden problemen aan de ogen op latere leeftijd: houd de oogzorg op orde!

Goed om te weten, is dat je op latere leeftijd te maken kunt krijgen met klachten aan de ogen. Denk daarbij aan droge ogen, glaucoom of staar. Daarom is het belangrijker dan ooit om je ogen op latere leeftijd regelmatig te laten controleren. En misschien is het dan ook de hoogste tijd om meteen over te stappen op een ander soort lenzen. Multifocale lenzen kunnen een goede optie zijn als je van zowel dichtbij als veraf helder wilt zien zonder een bril.