'Het levenswerk van mijn schoonvader is in rook opgegaan. Wat heb ik daar in anderhalf jaar tijd mooie avonden mogen beleven. Brasserie 'Het Zonnetje' is niet meer. Sterkte lieve vriend', schreeft Dre Hazes op zijn Facebook, nadat op 10 augustus vorig jaar de brasserie van zijn schoonvader door een brann in rook was opgegaan.

Een smeulende puinhoop was het enige dat nog over was van 'Het Zonnetje'. De brand leek overigens wel op een bizarre speling van het lot, want nog geen week voor de fatale brand poseerden Dre en zijn schoonvacer in diezelfde brasserie voor een wel heel bijzondere foto.

Op deze foto staat schoonvader Matthieu, met naast zich Dre, gekleed in een brandweerjasje met op zijn hoofd een echte brandweerhelm. Deze foto was dan ook aanleiding voor geruchten als zou het een opzettelijke brandstichting zijn geweest.

Hoe dan ook, de schoonfamilie van Dre Hazes was radeloos. De vraag was zelfs of hij hier wel tegen was verzekerd. Duidelijk is dat nooit geworden. Bekendeburen ging dan ook maar eens kijken of de brasserie inmiddels helemaal was herbouwd.

Niet dus, nog altijd is het een kale vlakte, Alleen het uithangbord doet herinneren dat eens hier de brasserie stond. Wel staat de grond te koop, onder vermelding dat er een vergunning aanwezig is om er een horeca gelegenheid op te bouwen.

Een koopsom wordt al niet meer genoemd. Ieder redelijk bod wordt in overweging genomen. Intussen is op de foto's te zien , dat het nog altijd een trieste bedoening is daar in Zevenhuizen.