Op 16 november 2023 werd Overmars door het ISR voor een jaar geschorst als sportbestuurder, plus even lang voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De schorsing werd alleen van kracht binnen de Nederlandse landsgrenzen, waar Overmars op dat moment niet werkte. 

SCHORSING MARC OVERMARS

In januari 2024 nam de internationale voetbalbond de FIFA de opgelegde straf over, waardoor Overmars zijn bestuursfunctie van technisch directeur bij de Belgische club Royal Antwerp moest neerleggen. Hij ging nog in beroep bij FIFA, maar verloor die. Dit alles wegens sexueel overschrijdend gedrag in de tijd dat hij technisch directeur was bij Ajax.

VRAAGPRIJS

In die tijd kocht hij voor 860.000 euro een pied a terre aan de Keizersgracht in Amsterdam. Maar die had hij nu niet meer nodig, dus zette hij die in de verkoop op een vraagprijs van bijna 1,1 miljoen euro.

Het appartement is verkocht voor een totale prijs van 850.000 euro ofwel nog 10.000 euro onder de aankoopprijs. Wel heeft de koper nog 1 ton euro betaald voor roerende zaken. Marc heeft dus stevig moeten inleveren op de vraagprijs.

INDELING APPARTEMENT

 Wat krijgt de koper, een Belgische durfkapitalist, voor zijn geld? Het appartement bestaat uit een bel- etage en een souterrain. De woonoppervlakte bedraagt 98 vierkante meter. Op de bel- etage bevinden zich twee ruime kamers en suite met een trap naar het souterrain.

Het plafond is 4,2 meter hoog en er bevinden zich twee manshoge spiegels. Beneden vind je een ruime slaapkamer en een luxe badkamer met sauna, ingericht door Piet Boon. De keuken is uiteraard luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Het pand, met de naam De Kooper Mooie, is een Rijksmonument.