Zoals bekend was Marco grootaandeelhouder van dit bedrijf en na het faillissement dreigde hij al zijn zuurverdiende geld te verliezen. Niet voor niets was het Marco zelf die in september 2009 tijdens een persconferentie zei:

'Wat ik de afgelopen twintig jaar heb verdiend, is op zijn minst verdwenen'. Marco dreigde zelfs even met een forse restschuld achter te blijven. Buiten dat 90% van de opbrengsten van zijn live optredens naar The Entertainment Group vloeide, stond hij ook nog eens persoonlijk garant voor de bankleningen van het bedrijf.

Even dreigde zelfs de villa in Blaricum, waar hij met zijn vrouw Leontien en de kinderen woont, te moeten worden verkocht . Maar gelukkig is het allemaal zover niet gekomen. Marco heeft de afgelopen jaren zijn schouders eronder gezet en niet zonder resultaat.

Bekendeburen ontdekte namelijk dat Marco zichzelf een hypotheek heeft verstrekt van maar liefst 4 miljoen euro, die met rente en kosten zelfs oploopt naar een bedrag van 6 miljoen euro.

Het geld komt uit zijn bedrijf 'Musica E' B.V., welke gevestigd is in Abcoude.  De hypotheek is gevestigd op zijn villa, Deze kocht hij in oktober 2000 voor rond de 2 miljoen euro. Later, in januari 2006, kocht hij er een stuk grond bij voor een prijs van 562.500,-- euro.

Marco had dan ook totaal voor ruim 2,8 miljoen aan hypotheek op het huis rusten. Deze zijjn afgelost en daarvoor in plaats heeft Marco zichzelf een hypotheek verstrekt van 4 miljoen euro. Wat hij precies met het geld is gaan doen, is onbekend.

Goede nieuws is in ieder geval dat Marco er financieel weer helemaal bovenop lijkt te zijn en wie gunt dat de sympathieke zanger, en jurylid van The Voice of Holland, nu niet? 

 

foto's: Peter Smulders