Toen Matthijs van Nieuwkerk in april 2007, voor een bedrag van 217.000,-- euro, dit beneden appartement kocht in de Amsterdamse wijk 'De Pijp', deed het verhaal de ronde dat zijn huwelijk zich in zwaar weer bevond en Matthijs daarom dit optrekje voor zichzelf had gekocht.

Toen hij ook nog eens werd gespot tijdens het opknappen van het benedenhuis leek er geen twijfel mogelijk. Maar niets was minder waar, want het optrekje was bestemd voor een van zijn kinderen, waarschijnlijk zoon Kees.

Beide kinderen hebben het benedenhuis niet nodig, dus hebben Matthijs en zijn vrouw Karin het benedenhuis in 'De Pijp' te koop gezet voor een bedrag van 249.000,-- euro. Een vette winst zit er niet in. Wel gaat de hele koopsom naar de bankrekening van Matthijs en zijn vrouw, want een hypotheek rust er niet op het optrekje.

De koper krijgt een benedenhuis met een woonoppervlakte van 43 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt twee, waaronder 1 slaap- en 1 woonkamer. In de woonkamer bevindt zich ook de luxe open keuken met alle benodigde inbouwapparatuur. De badkamer is voorzien van een inloopdouche.

Ook is er nog een achtertuin van 38 vierkante meter, die op het voor de zon gunstige zuiden ligt. Het huis van Matthijs ligt op een steenworp afstand van de Albert Cuypmarkt. De servicekosten bedragen slechts 75,-- euro per maand, De verkoop zal op zeker niet lang duren!