Vijf jaar geleden zette opiniepeiler Maurice de Hond zijn woning in Amsterdam Buitenveldert te koop voor iets onder de zeven ton euro. Niemand kwam zich melden en teleurgesteld haalde Maurice zijn woning dan ook uit de verkoop.

Vorig jaar november probeerde hij het nog maar eens en zette zijn woning te koop voor een vraagprijs van 1.050.000,-- euro. Niet veel later verlaagde de bekende opiniepeiler de vraagprijs naar 995.000,-- euro.

En warempel; hij had beet. De woning is uiteindelijk verkocht voor een prijs van 925.000,-- euro. Dit is wel 70.000,-- euro onder de laatste vraagprijs, maar nog altijd goed voor een winst van ruim vier ton euro. Daar mag de champagnefles wel voor worden ontkurkt.

Zelf kocht hij het optrekje namelijk in 1996 voor een prijs van 335.757,-- euro en liet er in 2006 een hypotheek op vestigen van 530.000,-- euro.

De koper krijgt een huis met een woonoppervlakte van 244 vierkante meter. In totaal zijn er achtkamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over drie woonlagen. de keuken is luxe en voorzien van de benodigde inbouwapparatuur.

Tevens is er vanuit de keuken toegang tot de achtertuin van 124 vierkante meter, gelegen op het zuiden. In het souterrain bevindt zich o.a. een mediakamer en fitnessruimte. De woning ligt in Amsterdam Buitenveldert.

En er is ook voor deze prijs een garagebox voor 1 auto.