Televisie presentatrice Merel Westrik, en zeer goede vriendin van Linda de Mol, die eerst werkte bij de Amsterdamse zender AT5 om daarna nieuwslezeres te worden van het RTL nieuws en vervolgens een compleet mislukte overstap maakte naar Net5, waar zij het programma Ladies Night presenteerde, en haar vriend Pepijn Crone hebben een vrijstaande woning gekocht in Amsterdam voor 9 ton euro.

MEREL WESTRIK HEEFT GOED ONDERHANDELD.

De vraagprijs was 950.000 euro. Merel en Pepijn hebben dus goed onderhandeld. Moest ook wel want de woning is echt een opknappertje. Ze lieten er een hypotheek op vestigen van 1.150.000 euro zodat er genoeg geld is om het helemaal naar hun zin op te kunnen knappen.

Leuk is wel dat de woning aan de voorkant alleen kan worden bereikt via een eigen brug. De tuin grenst aan een sloot die in verbinding staat met open vaarwater. Zo kan Merel bijvoorbeeld met een eigen bootje naar de Amsterdamse grachten varen.

MEREL WESTRIK NEEMT WONING ONDER HANDEN

Het huis zelf heeft een woonoppervlakte van 124 vierkante meter en telt drie kamers, waaronder twee slaap- en twee badkamers, die zijn verdeelt in twee woonlagen. De woonkamer beschikt over een open haard.

De open keuken zal zeker worden vervangen. Deze heeft wel een schuifpui naar de tuin. De achtertuin is 216 vierkante meter groot en ligt op het westen. Dat wordt dus voorlopig de mouwen opstropen en er met veel inspanning en liefde het huis om te vormen tot een paleisje.