De vrouw van minister van Wonen Stef Blok heeft er altijd al van gedroomd, om een Bed & Breakfast te kunnen beginnen. Met de aankoop van de stadsvilla op de kop van de haven van Enkhuizen, is deze droom in vervulling gegaan.

In het pand was namelijk al een B & B gevestigd en deze heeft ze dus met de koop kunnen overnemen. De stadsvilla, die op werkelijk het mooiste plekje van Enkhuizen staat, heeft de minister gekocht voor een prijs van 850.000,-- euro. En dat terwijl de vraagprijs op 985.000,-- euro lag. Zover bekend heeft de minister geen euro hypotheek op het huis nodig gehad. Alles is uit eigen middelen betaald.

Door zelf te onderhandelen heeft minister Stef Blok maar liefst 135.000,-- euro van de vraagprijs af weten te krijgen. Een mooie prestatie. Het pand heeft een woonoppervlakte van 398 vierkante meters en telt in totaal 9 kamers, waaronder 5 slaapkamers en vier badkamers. Dit alles verdeeld over drie woonlagen plus een zolder.

Er is een riante woonkeuken, waar het de vrouw van de minister aan niets ontbreekt. En wat te denken van de enorm achtertuin van 420 vierkante meter, gelegen op het zuiden. Er is nog een apart gastenverblijf met o.a. een sauna cabine.

Minister Stef Blok gaat er, volgens eigen zeggen, voor als nog niet permanent wonen, maar slechts in de weekends. Het werk houdt hem doordeweeks in Den Haag. Een boot zal er niet voor zijn optrekje komen te liggen, want niet alleen heeft hij geen boot, maar ook nog geen tijd gehad om te leren varen.

Bijzonder detail is nog dat in de tuin van zijn stadsvilla het Rijksmonumentale Zwanenhuisje staat. De minister en zijn vrouw zullen dik genieten van hun nieuwe aanwinst.