Want jouw gezellige thuis is zonder schone ramen niet zo mooi. Dus is het reinigen van die vieze ramen de enige oplossing voor een mooi uitzicht op je prachtige tuin.

Schone attributen betekenen schone ramen

Nu kun je dat klusje natuurlijk even snel klaren, maar ramen wassen kan nog best een dingetje zijn. Iedereen maakt schoon, ook jij. Het hoort er nu eenmaal bij. Maar het kan altijd beter. Het begint met veiligheid. Zorg ervoor dat je makkelijk bij het te reinigen raam kunt en sta op een stevige ondergrond, mocht je in de hoogte moeten werken. Gebruik schone emmers, raamtrekkers, sponzen en zemen. Let op dat je schoonmaakmiddel geschikt is voor glas en de kozijnen. Begin bij hele zandige ramen desnoods met voorspoelen, want zand schuurt en zo komen er geen krassen op je ramen. Zeker als het even geleden is.

Pak gelijk alles mee

Niets is fijner dan thuiskomen in een mooi en schoon huis. Waar je door een helder raam het zonlicht en de tuin kunt aanschouwen. Er zijn zoveel verschillende middelen om je huis schoon en fris te houden. Zo heeft HG een groot assortiment aan producten die het je net wat makkelijker maken. Zo ziet jouw huis er altijd op en top uit. En wanneer je toch bezig bent, pak gelijk even de rest mee. De tuinset heeft ook wat te lijden gehad van het weer en kan ook een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Dan zit je straks een stuk relaxter in de zon.

Regelmaat is de sleutel

Hoe vaker je schoonmaakt hoe beter alles eruit blijft zien. En hoe minder kans op beschadigingen en het moeten herstellen van eventueel slecht onderhoud. Wanneer je regelmatig schoonmaakt is de klus zo gepiept en zie je gelijk waar er in en om jouw huis extra aandacht nodig is. Zo kun je snel maatregelen nemen en weer genieten van je huis en de tuin. Juist na al die regen en wind is het belangrijk om weer in dat ritme te komen zodat je de overige tijd beter kunt besteden aan leuke en positieve dingen. Schoonmaken is helaas een terugkerend iets, maar wanneer je dat met tussenpozen herhaald is het zo klaar. Misschien kun je dan eens op bezoek bij de buren, je weet wel die bekende.