Najib kon vanaf 24 juni j.l. een bod uitbrengen op dit driekamerappartement. Het optrekje werd per opbod verkocht en gestart werd met een prijs van 170.000,-- euro. Uiteindelijk wist Najib het appartement te bemachtigen voor een prijs van 198.000,-- euro en dat mag een koopje worden genoemd.

Zijn nieuwe aankoop is gelegen aan het Oeverpad in Amsterdam en vergelijkbare appartementen in hetzelfde complex staan te koop voor een prijs van 325.000,-- euro. Een hypotheek is niet nodig, want hij heeft het cash afgerekend.

Het appartement werd in opdracht van de bank op de executieveiling gebracht, omdat de eigenaar niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen en de schuld tot ver boven de drie ton euro was opgelopen. Om extra geld te kunnen verdienen, had de eigenaar het appartement ook nog eens zonder toestemming van de bank verhuurd. De huurders zitten er dus illegaal in en moeten er van de rechter uit.

Op 20 juni j.l. heeft de rechter namelijk bepaald dat de huidige huurders/ bewoners uiterlijk 31 oktober 2013 het appartement dienen te ontruimen en te verlaten en mochten zij nalaten dan mag de hulp ingeroepen worden van 'de sterke arm'.

Het appartement dat Najib heeft gekocht bestaat uit drie kamers, waaronder twee slaapkamers en een badkamer. Aan de woonkamer zit een serre. De totale woonoppervlakte bedraagt 125 vierkante meter. Het optrekje ligt overigens op de 5e verdieping en heeft een schitterende uitzicht op o.a. de Sloterplas.

Parkeren is geen probleem want onder het appartementencomplex bevindt zich een garage waar alleen bewoners hun auto mogen parkeren. Als extra beschikt het gebouw over een eigen video bewakingssysteem. Overigens zou Najib volgens bronnen het appartement hebben gekocht voor een van zijn familieleden.