Niels van den Berg, drummer van de groep Kensington, zal nog altijd denken hoe het mogelijk is dat hij zijn villa in Noordwijk aan de Meilandjes heeft weten te verkopen voor 2,7 miljoen en daarmee een vette 1,3 miljoen euro winst wist te maken in drie jaar tijd.

En wat zou hij met het geld gaan doen? Bekendeburen ontdekte dat Niels een prachtig monumentaal pand heeft gekocht in de Amsterdamse Jordaan. Je zou zomaar kunnen zeggen dat de Meilandjes zijn nieuwste aankoop hebbengefinancierd 

Hij heeft hier 1.587.500 euro voor betaald en dat is knap want de vraagprijs luidde 1.675.000 euro en in Amsterdam wordt vaak juist boven de vraagprijs geboden.

Wat krijgt hij hiervoor? Een Rijksmonument met een woonoppervlakte van 251 vierkante meter en het telt in totaal 9 kamers, waaronder vier slaap-en drie badkamers, verdeelt over vijf woonlagen. Tevens zijn er twee keukens.

Het pand is verdeeld in een achter- en een voorhuis. Niels kan het pand zelfs verdelen in twee a drie verschillende appartementen. Ook bezit het monumentale pand een zonneterras van bijna 30 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

Kijk verder zelf maar naar de binnenfoto's van dit pand met meerdere mogelijkheden. Niels heeft er een hypotheek op laten vestigen van 1.774.500 euro. De winst uit de verkoop van zijn villa in Noordwijk kan hij o.a. gebruiken voor verbouwingen aan dit prachtige pand in de Jordaan.

En nogmaals: bedankt Erica en Martien.