Zo ondervond de huidige VVD leider Halbe Zijlstra dat verkopen van je huis geen makkie is en je wel erg moet buigen om een koper te kunnen verleiden. Halbe woonde een aantal jaren helemaal naar zijn zin in een statig huis aan de Schroeder van der Kolkstraat in Utrecht. Maar In verband met zijn werk wilde de VVD leider dichter bij Den Haag wonen en zette zijn huis in Utrecht te koop voor een prijs van 950.000,- euro.

Maar dat bleek veel te hoog gegrepen. Hij haalde zijn pand van de markt af en kwam terug met een prijs van 895.000,- euro. Dat was september vorig jaar. Lange tijd gebeurde er niets. Maar in april van dit jaar meldde er zich een koper en eindelijk was het raak.

De verkoopprijs die werd overgekomen bedroeg 840.000,- ofwel 150.000,- lager dan de eerste vraagprijs. Gelukkig maakte Halbe nog wel winst. De hypotheek bedroeg namelijk 791.128,- euro. Maar de VVD leider heeft diep moeten buigen voor de markt.

Ondertussen heeft hij overigens voor de prijs van 1.050.000,- euro een prachtige villa gekocht aan de Hoefijzerlaan in Wassenaar met een hypotheek van totaal 927.500,- euro!