Binnengluren bij BN'ers, waarom vinden we dat toch zo leuk? Hoe wonen ze? Wat is hun smaak? De inrichting vertelt je veel over de BN'er. Is er overduidelijk een stylist ingeschakeld en ademt het huis het nu zo geadoreerde "hotel-chique" uit, of heeft deze BN'er toch wat eigensmaak? Een interieur verraadt veel. En daarom vinden we het zo leuk. Welke winst maakt de BN'er op zijn woning? Maar ook: hoe zien de kinderkamers er eigenlijk uit? Dat nemen we in dit artikel met je door.

Binnenkijken bij de BN'er

Bekendeburen.nl selecteert voor jou o.a. te koop staande woningen en verkochte woningen van BN'ers. Om een goed inkijkje te krijgen hoe bijvoorbeeld een kinderkamer eruitziet, kun je onze site doorlopen. Wat is het typische kinderbed waarvoor de BN'er kiest? Zien we er ook Ikea'tjes langskomen? Nee, het mag van de BN'er wel iets exclusiever dan dat. We zien vooral mooie houten, rustieke kinderbedden terug, in prachtige themakamers, alsof de hairstylist van kopen zonder kijken ook daar haar klus geklaard heeft. En misschien is dat ook wel stiekem zo, want vrijwel iedere BN'er woning van tegenwoordig ademt 'hotel chique' uit - de absolute trend van dit moment.

Thema Kinderkamer favoriet

Goed, we hebben kunnen zien dat de thema kinderkamer absoluut favoriet is. Een wand geef je een speelse krijtwand, waar je kleintje heerlijk kan krijten op de muur, om de rest van de kamer tot een echt thema uit te bouwen: van de piratenkamer tot de poppenkamer, waar het peuterbed overdag tot een mooi houten bankje kan worden omgetoverd. Ook zo'n fraai peuterbed kopen, wat super bijzonder is? Petitpuk.com is razend populair; 't is maar dat je 't weet.

Get the look

Doe eerst inspiratie op, maar laat je kleintje ook vooral meekijken én meebeslissen. Natuurlijk hoef je geen gehoor te geven aan een tijdelijke gril of opwelling, maar kijk goed welk type bed bij je kind past. Een hoogslaper van hout met een trapje is lang niet voor ieder kind geschikt. Is jouw kind een echte klauteraar en past dit bij het speelse karakter van je kind, dan is een dergelijk bed logisch. Andere kinderen zijn weer behoudender en willen het prinsessen gevoel. Dit hoeft geen kitscherig bed te zijn, je hebt tegenwoordig prachtige houten bed frames met hemelbed - dus blijf je binnen het rustieke thema.

Maten en andere zaken

Je begint bij een wiegje en eindigt bij een tienerbed, zo ziet het er ongeveer uit! Van wieg naar ledikant, en dan volgt het peuterbed. Peuterbedden kennen lengtes van 140 cm tot zo'n 160 cm, waar een ledikant 120 cm lang is. Het voordeel van een peuterbed is natuurlijk dat je kind er zelf uit kan komen en dat het een wat meer serieus bed begint te worden. Sommige ouders stappen van een maat 140 cm direct over naar een volwassen lengte, waar andere ouders nog voor de tussenstop van 160 cm kiezen. En sommige ouders gaan direct van ledikantmaat naar 160 cm: dat is geheel aan jou en de behoefte van jullie kind!