Alhoewel de emails met aanbiedingen binnenstroomden, bleek het toch niet echt van een leien dakje te gaan. Het was een Duitse bank met wie Paay in onderhandeling was gegaan.

Het leek er sterk op dat deze bank uiteindelijk besloten had om Patricia Paay de  benodigde hypotheek te verstrekken. Zelf riep ze hierover: 'Ik kan het nog niet geloven, maar de hypotheek is rond.

Ik was er de laaste tijd echt neerslachtig van dat het zo lang duurde. Ze hadden alles wat ze me maar hadden gevraagd. Maar gelukkig is de kogel door de kerk en ik kan werkelijk mijn geluk niet op.

Het vechten en doorzetten is uiteindelijk beloond. Ik ben zo trots, want ik heb nu voor het eerst van mijn leven een eigen plekje'. Maar het is helemaal niet de Duitse bank die Paay de benodigde hypotheek heeft verstrekt.

Bekendeburen ontdekte namelijk dat de hypotheek helemaal niet door een Duitse bank is verstrekt. Het is de eigenaresse zelf ofwel de verkoopster van het huis,die haar reddende engel blijkt te zijn.

Zij heeft namelijk, volgens de gegevens in het Kadaster, de hypotheek verleend en niet een bank.

Het de verkoopster die Patricia Paay heeft gered en het mogelijk heeft gemaakt dat zij alsnog het huis kon kopen. De koopsom bedroeg overigens 410.000,-- euro. Paay heeft dus zelf 110.000,-- euro op tafel moeten brengen.

Het is al met al een verrassende wending in deze zaak en navraag leert bekendeburen dat de bewuste Duitse bank echt op het allerlaatste moment besloot om de hypotheek niet te geven. Paay zal de eigenaresse eeuwig dankbaar zijn!!