Haar huisbank ABN/ Amro weigerde haar een hypotheek te verstrekken. De reden zou van de afwijzing zou de leeftijd van Patricia zijn en haar onzekere toekomst. Maar Paay kreeg in het programma 'Life4You' van Carlo en Irene alle gelegenheid om een oproep te doen aan andere banken of financiele instellingen om haar alsnog de benodigde  euro's te verstrekken.

Paay zou een hypotheek nodig hebben van 3 ton euro's en zou 1 ton euro zelf betalen. Ook Carlo Boszhard liet van zich horen en deed op zijn eigen manier een oproep om Patricia Paay een hypotheek te geven.

Het resultaat was overweldigend, want buiten Nederlandse banken, melden zich ook zelfs een Duitse bank. De hypotheek is nu rond en Paay kan de verhuisdozen vast gaan inpakken.

Natuurlijk is ze blij. Aan bekendeburen laat de diva weten: 'Ik had dit niet verwacht. Dit is toch de kracht van de media. Na de uitzending kreeg ik al aanbiedingen en mails die allemaal heb doorgestuurd naar mijn jurist.

Het is nu rond en ik ga de aanbetaling doen. Eind november ga ik beginnen met het huis op te knappen en hoop er uiteraard nog voor de Kerst er te kunnen wonen.

Ik kijk er echt naar uit. Het huis ligt aan het water en ik ga dan ook een boot kopen om straks heerlijk te kunnen genieten op het water. Ik kan nu niet meer wachten totdat ik er woon'