Patricia Paay heeft toch echt haar huis in Lijnden verkocht en wel op de vraagprijs van 475.000,-- euro. Hoewel bekendeburen die al eerder wist te melden, bleven veel partijen hardnekkig volhouden dat dit een broodje Aap verhaal zou zijn.

Niets is minder waar. Haar huis is ' verkocht onder voorbehoud', hetgeen wil zeggen dat de koper nu bezig is zijn of haar financiering rond te krijgen. De melding houdt overigens ook in dat de wettelijke bedenktijd van drie dagen voor de koper is verstreken.

Toch blijft er nog een restschuld over van rond de 42.400,-- euro. De belastingschuld bedraagt immers 195.000,-- euro, exclusief rente en kosten , terwijl er op het pand een hypotheek rust van rond de 322.400 euro.

Op basis van het document dat bekendeburen in handen heeft, schat de belastingdienst de rente en kosten op 58.500,-- euro, zodat de restschuld in dit geval meer dan een ton euro zou bedragen. Ondertussen kijken Patricia en Robbert rustig door naar een ander huis in de omgeving van Rotterdam.

Maar veel tijd is er niet meer. Aan bekendeburen laat Paay weten, dat de overdracht van haar huis op 1 september is. 'De overdracht is 1 september. Robbert en ik moeten dan het huis uit zijn. We zijn uiteraard nu druk aan het zoeken en het nieuwe huis zal zeker in de omgeving van Rotterdam staan', vertelt Patricia aan bekendeburen.