Weerman Piet Paulusma heeft zijn stadsvilla in Harlingen weten te verkopen rond de vraagprijs. Piet had de stadsvilla te koop gezet voor 995.000 euro en zou het hebben verkocht voor rond de miljoen euro.

Piet kocht het grachtenpand/ stadsvilla in april 2014 voor een bedrag van 325.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van een half miljoen euro. Dat betekent dat de weerman van omroep Max en half miljoen euro winst kan laten  bijschrijven op zijn bankrekening.

Wat krijgt de koper voor zijn of haar geld? De woonoppervlakte bedraagt 397 vierkante meter en in totaal zijn er twaalf kamers, waaronder zes slaapkamers plus 1 badkamer.

Dit alles verdeelt over drie woonlagen plus een souterrain. In het souterrain bevindt zich een entertainmentruimte met achteruitgang naar de tuin.

De tweede verdieping heeft o.a. een terras met uitzicht op de Franekertrekvaart. Op de eerste verdieping is de woonkamer plus de riante woonkeuken met inbouwapparatuur.

Op de begane grond bevindt zich o.a. het kantoor waar Piet zijn dagelijkse weerbericht samenstelt. De stadsvilla is overigens een beschermd stadsgezicht.

FRANK JANSEN LOOG OVER ZIJN BANKREKENING TEGEN ZIJN EX ROGIER