Na zes jaar trad Tahmina Akefi, de vriendin van Peter R de Vries uit de anonimiteit in de door WNL uitgezonden documentaire 'Vertrouwelijk'. Tahmina was zeer openhartig. Zo zouden zij en Peter op de dag van de moord een huis gaan bezichtigne om samen te gaan en wonen.

Ook vertelde ze dat Peter haar ten huwelijk had gevraagd. Maar zeer pikant was de ruzie tussen haar en Peter over RTL Boulevard. Ze kregen medio 2018 een pittige ruzie over zijn drukke tv-werk. “Omdat hij doordeweeks te weinig bij Boulevard kon zitten, werd hij in het weekend uitgenodigd.”

Daar was Tahmina pissig over. “Toen heb ik gezegd van: ‘Dit is de grens. Als je hier niks aan doet, dan houdt het op, want dit hou ik niet vol.

Toen hebben we daar ook een pittig gesprek over gehad. Normaal gesproken was het hard tegen hard – we waren echt wel aan elkaar gewaagd – maar die ene keer zat ik echt in één keer tegenover Peter R. de Vries.

Dat was toen echt de Peter R. de Vries van de talkshows. Hij kwam binnen en maakte me helemaal met de grond gelijk, zo van: ‘Wat wil je? Dat ik mijn baan opzeg?’ Hij zei ook: ‘Het is zoals het is.’ Nou, als je tegen mij zegt ‘het is zoals het is’, dat is een verkeerde opmerking…”

Tahmina wees Peter de deur. “Toen heb ik hem héél erg duidelijk gemaakt dat ik daar niet van gediend was. Ik stond op en zei: ‘Mijn huis uit!’ Ja… Ik ging echt zo staan van: waar wacht je nog op?”

Een week later zat Peter opeens in de woonkamer toen Tahmina thuiskwam.“Ik kwam binnen en toen ik de voordeur opendeed rook ik zijn luchtje. Dat was het luchtje dat ik hem elk jaar voor zijn verjaardag gaf' 

Vervolgens zij Peter volgens Tahmina: : ‘Oké, ik ben te ver gegaan. Dat had ik niet moeten zeggen.’ Toen zei ik: ‘Eén dag in het weekend moet van ons zijn.

Dat moet gewoon. Anders werkt het niet.’ Vanaf toen heeft hij ook tegen Boulevard gezegd dat hij die dag niet meer beschikbaar was.”

Zeer pikant!

LECO VAN ZADELHOFF NEEMT HET OM DEZE REDEN OP VOOR MARCO BORSATO