Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven heeft zijn riante villa in Noordwijk te koop gezet voor een vraagprijs van 1.499.000 euro. De villa ligt op 50 meter van het strand en de zee en kan dan ook met gemak een strandvilla worden genoemd.

Als de prins zijn villa weet te verkopen op 1,5 miljoen euro dan maakt hij een winst van bijna een half miljoen euro. Hij kocht zijn optrekje in 2007 voor een onbekende prijs.

Wel rust er een hypotheek van iets meer dan 1 miljoen euro op de villa. Wat krijgt de koper voor zijn of haar geld? Het koninklijke optrekje heeft een woonoppervlakte van 215 vierkante meter en telt in totaal vijf kamers, waaronder vier slaapkamers en nog eens drie badkamers plus een eetkamer.

Dit alles is verdeeld over twee woonlagen plus een kelder en een zolder. Koken kan in de semi open luxe keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur.

De woonkamer heeft een open haard en openslaande deuren naar het terras en de tuin. Bijzonder is ook dat er een gastenverblijf is met slaapkamer, een keukentje en een badkamer.

Parkeren is geen probleem. Er is een garage welke ruimte biedt aan twee auto's. De villa is overigens gelegen nabij het zogenaamde 'Zuidduinen' gebied, waar net de Meilandjes hebben gekocht.

Zou de prins op de vlucht voor de Meilandjes en daarom zijn villa te koop hebben gezet. Overigens heeft Pieter Christiaan eerder deze villa al eens te huur aangeboden voor 4000 euro per maand.

Het zal best wel snel worden verkocht. Wie wil niet zo dicht bij strand en zee wonen?