Prinses Margarita, haar man Tjalling ten Cate en hun twee kinderen wonen in een prachtig huis aan de Raaphorst in Wassenaar. Voordat ze er konden wonen moest er flink wat worden verspijkerd en moest het voetpad, dat langs hun raam liep, worden verlegd om hun privacy te kunnen waarborgen.

Voor de financiering van de verbouwing kreeg de prinses een hypotheek van haar moeder prinses Irene, die overigens voor de helft eigenaar is van het huis. Het huis aan de Raaphorst staat officieel overigens op naam van haar man Tjalling, met wie prinses Margarita op huwelijkse voorwaarden is getrouwd, en prinses Irene van Lippe- Biesterfeld.

De hypotheek is 300.000,- euro en werd eind 2009 verstrekt. De reden dat prinses Margarita niet de rechtmatige eigenaresse is, kan te maken hebben met haar vorige huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn. Als namelijk blijkt dat de prinses toch vermogen heeft, zou hij daar alsnog aanspraak op kunnen maken.

Het is na hun scheiding al de tweede keer dat prinses Irene haar dochter helpt. Hetzelfde deed ze eerder door vlak na de breuk met Edwin voor haar dochter een huis te kopen aan de Nieuwe Kerkstraat in Amsterdam. Ach, het versterkt de familiebanden alleen maar!