Vandaag had Estelle Cruijff voor de rechtbank in Amsterdam moeten verschijnen in verband met de miljoenenschuld die zij heeft bij haar schuldeiser Parson.

Maar in plaats daarvan viert ze vakantie in het luxe Dubai. Volgens haar advocaat wegens 'haar werk'. De zaak viel vanmiddag dik in het voordeel van Estelle. Eigenlijk bedekte de rechter de miljoenenschuld met de mantel der liefde.

Door de rechter is vandaag besloten dat Estelle de komende jaren maandelijks 6000 euro moet blijven afbetalen. Hierdoor hoeft Estelle haar huis op Ibiza niet te verkopen om zo snel de miljoenenschuld af te betalen. Het bedrag van 160.000 euro dat zij tussen november 2017 en november 2019 niet heeft afgelost, hoeft ze vooralsnog niet terug te betalen.

Eerst moet duidelijk worden of dit bedrag kan worden gezien als schenking of als lening. Volgens de advocaat van Estelle is mondeling afgesproken dat het moet worden gezien als een schenking.

Daarbij geeft hij aan dat meerdere getuigen dit kunnen bevestigen. Volgens Parson is dit niet het geval. Over zes weken zal de rechter beslissen hoe het geschil wordt voortgezet.

Voorlopig kan Estelle verder 'werken' in Dubai.