Dit voormalige schoolgebouw was tot voor kort in bezit van het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf dat een onderdeel is van het ministerie van Financiën. Het gehele complex bestaat uit twee voormalige monumentale schoolgebouwen, een vrijstaand gymnastiekgebouw, een voormalige conciërge woning en een parkeerterrein.

Dit hele gebouw zal vanaf de zomer 2013 het nieuwe hoofdkantoor gaan worden van Eyeworks, het televisiebedrijf van Reinout Oerlemans. De aankoop van de gebouwen is in 2 stukken verdeeld. Passeerdersgracht en Raamplein te Amsterdam.

Reinout kocht in privé twee panden voor het bedrag van 3.247.500,– euro per oktober 2012 en liet op deze twee panden een hypotheek vestigen voor een bedrag van 4,2 miljoen euro. De andere twee panden, waaronder de voormalige conciërge woning, kocht Reinout aan via Raamplein BV welke in zijn handen is.

De BV betaalde voor de resterende panden een bedrag van 5.390.000,– euro en nam een hypotheek op deze panden van maar liefst 11 miljoen euro. Het meerdere bedrag zal uiteraard gebruikt gaan worden voor de hele boel te laten renoveren en om te bouwen tot het nieuwe hoofdkantoor van Eyeworks, waar nog al wat voor komt kijken.