Rico Verhoeven mag dan wel in de ring gevreesd worden door de harde klappen en trappen die hij uitdeelt, op prive gebied laat hij zijn hart spreken en wil hij vooral zijn ex vriendin niet op haar hart trappen.

Sterker nog: Rico neemt alle schuld op zich en wel in letterlijke zin. Wat is er aan de hand? Rico en zijn ex Jacky Duchenne hebben al eerder besloten uit elkaar te gaan, maar dan moest eerst nog even de boel geregeld worden.

Het huis stond namelijk op beider naam met als gevolg dat de twee nog een tijd lang onder 1 dak zijn blijven wonen. Wie moest welke stap doen om in het huis te blijven wonen?

Het optrekje kochten ze voor 633.000 euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 350.000 euro. Beide waren voor de helft eigenaar van het huis.

Het is nu alsvolgt opgelost: Rico blijft eigenaar van het huis en neemt de hele hypotheeklasten op zich. Ook de lasten om dit vast te leggen komen voor zijn rekening.

Maar buiten de hypotheek was er ook nog een onderhandse lening van 583.000 euro, geleend van zijn bedrijf Rico's Business BV. Normaal gesproken zou Jacky hiervan de helft moeten betalen.

Rico heeft echter de hand over zijn hart gehaald en alle schulden op zich genomen. Daarmee bespaart hij zijn ex Jacky tonnen euro's. Dit vormt toch wel het bewijs, dat de kickbokser een goed mens is met een hart van goud.