Roxeanne Hazes is dolgelukkig met haar vriend Eric Zwennes en helemaal in de wolken met haar zoontje Fender. De band met Fender is zeer sterk en sinds zijn geboorte is Roxeanne enorm veranderd. Logisch, want een kind vereist een enorme verantwoordelijkheid en als moeder wil je hem natuurlijk dag en nacht beschermen.

In de begintijd beleefde ze dan ook diverse angsten als het om haar kleine mannetje ging. “Ik durfde niet te vliegen met mijn kind omdat ik bang ben voor een ongeluk, autorijden wordt ineens een hel. Maar de angst voor zijn dood is wel heel heftig”, liet zij zich toentertijd ontvallen.

Angsten spelen haar wel vaker op. Bijna bizar dat ze ook nog een keer samen met haar broer Dre het nummer “ Geef mij nu je angst” zang.  Ze heeft ook, volgens eigen zeggen, de instelling dat het glas altijd half leeg in plaats van half vol is. En een dergelijke instelling maakt je natuurlijk eerder onzeker dan zeker. Dat uit zich ook als Rox moet optreden. “Het is mijn grootste angst dat ik flauwval op het podium”.

Het lijkt een rode draad door haar leven. Misschien komt het wel door haar jeugd. Op het schoolplein werd ze altijd gepest en dat kan een mens zijn leven lang met zich meedragen. Kinderen moesten haar niet en dat is een weinig prettige ervaring. Ook nu valt ze weer buiten de boot in haar familie. Dre en moeder Rachel hebben zich verzoend en recent verzoende Rachel zich met haar vader Jan. Rox valt er even buiten.

Door alle ervaringen kun je daardoor zomaar een fobie ontwikkelen en laat Roxeanne aan een mysterieus fobie lijden met de naam “ trypofobie”. Een wat?  Een trypofobie. Een mooi woord voor Scrabble. Het is geen gevaar voor je gezondheid maar best wel lastig om mee te moeten leven. In een interview legt ze zelf uit wat het precies betekent; “Ik heb trypofobie, wat betekent dat ik kan overgeven als ik kleine gaatjes zie of dingen die niet kloppen.

Voorbeeld: 'Onkruid dat uit asfalt groeit, dat snap ik niet, waardoor ik er trillerig van word.” Zo kun je ook angst hebben voor gaatjes achter op je telefoon of belletjes in chocoladereepjes of pannenkoeken.  Het fobie waaraan Roxeanne lijdt is dus eigenlijk een “gaatjesangst”. Vervelend, maar zeer goed mee te leven.