In een recordtijd van drie weken wist radio 538 DJ Sander Lantinga zijn driekamer appartement aan de Brouwersgracht in Amsterdam te verkopen en kon hij op zoek gaan naar andere woonruimte. Daar heeft hij geen gras over laten groeien, want Sander heeft een schitterend grachtenpand in de hoofdstad gekocht.

Hij heeft een paar dagen geleden een halfvrijstaand herenhuis gekocht voor de prijs van 1.245.000,-- euro. De vraagprijs lag op 1.295.000,-- euro. De grootte van een eventuele hypotheek is nog niet bekend. Voor dit geld krijgt de populaire DJ een optrekje met een woonoppervlakte van 175 vierkante meter.

Het huis heeft in totaal 7 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers met ieder een ligbad. Dit alles is verdeeld over vijf woonlagen. Op de begane grond bevindt zich de prachtige woonkeuken met kookeiland, dat is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Vanuit de keuken kun je zo de achtertuin in. De hele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Deze is 53 vierkante meter groot en ligt op het zuidoosten. Enige nadeel van het nieuwe huis van Sander is, dat hij geen vaste parkeerplaats heeft. Het betaald parkeren voor de deur, maar ja is als je een huis in het centrum van Amsterdam koopt.

Als Sander plannen heeft om het pand te verbouwen, zal hij zich aan strikte regels moeten houden, want zijn nieuwe eigendom is een Rijksmonument!