Maar liefst 42 jaar lang regeerde Kadhafi met ijzeren vuist zijn land Libie. Na zijn val werd de jacht op hem geopend en wie herinnert zich niet de beelden van een angstige leider die zich had verstopt in een rioolbuis om zo te ontsnappen aan zijn vijanden.

Het heeft helaas niet mogen baten. Op 20 oktober 2011 werd hij vermoord in de Libische plaats Sirte. Tot die tijd leefde hij als een God in Frankrijk, een leven van weelde en luxe.

Zo was Kadhafi een grote liefhebber van snelle en dure auto's. En laat nu zijn mega luxe Maybach 57S Coupe  te koop staan bij een autobedrijf in Alkmaar voor de prijs van net nog geen 1 miljoen euro.

Dat is toch wel heel bijzonder. Hier kun je alle gegevens lezen van het scheurijzer. Het bedrijf zelf schrijft over de wagen: 

'Uit een verzameling deze uiterst zeldzame Maybach 57S Coupe die onder licentie van Maybach bij Xenatec gebouwd werd. Er waren plannen om 100 stuks te produceren, maar er werden er slechts 8 stuks gebouwd met een nieuwprijs van 765.000,- euro inclusief opties, ex BTW en ex BPM.

Dit betreft nummer 004 en was besteld door Moammar Kadhafi in 2010 maar was nooit geleverd ivm val van zijn regime in 2011. Van alle 8 Maybach Coupes is dit het exemplaar met de minste kilometers; slechts 2.300 km '.

Met recht een colletorsitem. Hier alle gegevens van de wagen