In 2002 kocht Peter Gillis in het Brabantse plaatsje Ommel twee bouwterreinen voor het bedrag van 114.114 euro. Hij kocht van zijn eigen B.V.

De koopsom werd voldaan middels een verrekening, dus geld is vrijwel zeker niet over tafel gegaan. Op het terrein werd overigens een prachtige woning gebouwd.

Bekendeburen ontdekte dat eind oktober vorig jaar een inwoner van het kleine staatje Andorra een hypotheek heeft gevestigd op deze woning van Peter Gillis en wel voor een bedrag van iets onder de 970.000 euro ofwel bijna een miljoen.

In de akte, die in handen is van bekendeburen, staat de man uit Andorra omschreven als ' schuldeiser'. Dit kan twee dingen betekenen? Of Peter heeft een lening van bijna een miljoen bij deze man afgesloten en deze heeft voor de veiligheid een hypotheek gevestigd op de woning.

Of Gillis heeft een schuld aan deze man en die heeft middels een hypothecaire inschrijving van bijna 1 miljoen euro een vorm van beslag gelegd om er zeker van te zijn dat hij zijn geld krijgt.

Deze constructie wordt ook weleens toegepast door de belastingdienst. Zo deed de fiscus dat jaren geleden met het pand van Bram Moszkowicz aan de Herengracht in Amsterdam.

Zeker is in ieder geval, dat wanneer onze Massa is Kassa vriend niet aan zijn verplichtingen voldoet de schuldeiser deze gelijk mag verkopen ofwel executeren! ( staat in de akte).