Sonja Bakker ligt wederom onder vuur. Volgens kookboeken schrijfster Janneke Koeman zou Sonja haar creaties stelen.Sonja zou in haar betaalde online afslankprogramma recepten en foto’s van haar gebruiken, stelt ze.

Ondanks dat blijft Sonja het verdiende geld in onroerendgoed investeren. Zo kocht ze recent een prachtig winkelpand in Ritsvoort Alkmaar. Deze winkelstraat staat bekend als de PC Hooftstraat van Alkmaar.

In deze winkelstraat, gelegen in het centrum van de kaasstad, hebben vele gerenomeerde merken een winkel. Toen er een winkelpand met bovengelegen verdiepingen te koop stond, sloegen Sonja en haar partner Barry van Suijdam hun slag.

Bij een vraagprijs van 599.000 euro wisten zij het pand te bemachtigen voor een koopsom van 532.500 euro ofwel voor 66.500 lager dan de vraagprijs. In de winkel zat tot voor kort een luxe meubelzaak.

Sonja en Barry zullen de bovenliggende verdieping wel omtoveren tot appartementen om die later te verhuren. Uiteraard wordt ook het winkelpand verhuurd. Het lijkt dus zeker een goede investering die Sonja heeft gedaan.

Uiteraard hebben ze de koopsom uit eigen middelen betaald.