Het is niet de eerste keer dat stylist Bastiaan van Schaik zijn waanzinnig mooi verbouwde appartement te koop zet. Al tweemaal eerder heeft hij geprobeerd een koper te vinden, maar helaas voor Bastiaan is dat niet gelukt.

Na eerder het te hebben geprobeerd op een vraagprijs van 1.695.000 euro, heeft de stylist het nu te koop gezet voor een vraagprijs van 1.495.000 euro ofwel twee ton euro lager

Zelf kocht hij zijn optrekje in oktober 2005 voor een bedrag van 539.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 590.000 euro. Als het meezit pakt hij een winst van rond de miljoen euro. 

De koper krijgt een riante woning met een totale woonoppervlakte van 270 vierkante meter. Totaal zijn er 2 kamers, bestaande uit een slaapkamers en 1 badkamer.

Dit alles verdeelt over twee woonlagen. Het optrekje was vroeger het oude kantine gebouw van de KNSM en is dan ook een gemeentelijk monument.

Koken kan in de op maat gemaakte keuken, met kookeiland en voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Het enige nadeel is wellicht dat voor het parkeren van de auto een parkeervergunning nodig is van de gemeente Amsterdam.

Verder is er een zwemsteiger voor de deur en heb je vrij uitzicht over de Ertshaven. Hopelijk voor Bastiaan vindt hij nu snel een koper.