Sylvana Simons mag dan onder een daverend applaus de Tweede Kamer hebben verlaten, maar zij laat haar partij BIJ 1 wel achter met een behoorlijke grote strop. Zo groot dat er een betalingsregeling moet worden getroffen.

BELASTINGGELD

Waar draait het om? Uit een brief van demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken blijkt dat er ruim een ton belastinggeld moet worden terugbetaald. Het gaat om vooruit betaalde subsidie

SUBSIDIE

De definitieve hoogte van de subsidie voor Bij1 kan niet worden vastgesteld. Die subsidie wordt vooruitbetaald, waardoor de partij belastinggeld schuldig is aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zal dus moeten worden terugbetaald om dat te herstellen, blijkt uit de brief.

BETALINGSREGELING

"Dit betekent dat mijn ministerie 127.840,29 euro gaat terugvorderen van Bij1. Vanwege de omvang van het bedrag wordt de partij in de gelegenheid gesteld een betalingsregeling te treffen.”

De partij heeft, ondanks herhaalde verzoeken, niet de noodzakelijke stukken aangeleverd en ja dat moet je op de blaren gaan zitten.