Een aantal maanden geleden kochten Tijl Beckand en zijn broer Arthur, een kunstschilder, een huis in de Haagse Archipel buurt, in de straat waar zij hun jeugd hebben doorgebracht. Of het nu jeugdsentiment was dat zij dit huis  kochten is niet bekend.

Tijl en zijn broer betaalden voor het riante benedenhuis een prijs van 535.000,-- euro. Dat de twee broers goed bij kas zitten, blijkt wel uit het feit dat ze slechts een hypotheek op het optrekje hebben laten vestigen van 150.000,-- euro. De woonoppervlakte bedraagt 114 vierkante. Is groter dan oorspronkelijk.

Vorig jaar is er door de gemeente namelijk een vergunning verstrekt voor het vergroten van de achterzijde van de woning door het plaatsen van een aanbouw en het vervangen van de achtergevel. Maar daar zal het niet bij blijven.

Bekendeburen ontdekte namelijk door Tijl bij de gemeente Den Haag op 2 oktober j.l. een vergunning heeft aangevraagd voor het verwijderen van asbest. Bekend is dat asbest kankerverwekkend kan zijn. Als dit niet zou worden verwijderd, lopen de bewoners enorme gezondheidsrisico's.

Gelukkig is dit nu naar voren gekomen. Het is wel een behoorlijke uitgave, want het laten verwijderen van asbest kost best wel veel geld. Maar het voorkomt het ergste!